Beskrivelse
2018-07-13
Da var den tiden av året igjen hvor gutta kruttet nok en gang skulle legge ut på et nytt fot eventyr. Denne gangen var den lengste turen de noen gang har hatt og med veldig lite forbereding i form av små fjellturer før selve turen. Turen gikk fra Sauda til Hovden. Når vi forklarte til folk at vi skulle gå fra Sauda til Hovden var det ingen som trodde på oss. De bare himlet med øynene og utbrøt at det hørtes langt ut, og lagt var det.
Dag 1: Kjartan og Dahlseng var allerede i tennishuset i Sauda fordi de hadde kjørt Caravellen over til Hovden også syklet tilbake fra Røldal til Sauda. Øyvind sørget for å få resten av guttene tidlig inn til Sauda. Trym stilte med Mercedes bil med stor plass til bagasje, som han stod å skrudde på hele dagen før med sveising og banning for å få den klar til turen. Anders kom rett fra Paris dagen før og Vebjørn kom fra Stavanger med saker og ting til Anders. Det er utrolig hvor flinke vi er til å samlest hvert år og tid og krefter som går med. Vel framme i Sauda pakket guttene sekkene sine og hev i seg rikelig med kaffi og frokost, klare til å legge av gårde.

Vi kjørte opp en fin grussti som gikk opp til Svartevannet.
Vi hev på oss sekkene og la ut på tur mot dagens første destinasjon som var Skaulen på 1500m hvor vi hadde vært 4 år tidligere.
Det var en tung første dag. Vi kom oss opp til Skaulen og fortsatte ned til vår første leirplass ved Øyvatnet.
Det var deilig å endelig være fremme. Det første vi gjorde var å ta et kjapt bad fordi dette hadde vi avtalt tidligere. Det var ganske fin temp og Anders hadde såpe med. Trym hadde ordnet sammenleggbare stoler til oss som vi koste oss i mens vi nøt en kald øl. Dahlseng lagde god meksikansk mat med godt med tomater og løk og andre godsaker.

Dag2: målet var å gå til Blæskestadmoen forbi Nesflaten. Vi kjente det litt i kroppen fra dagen før og viste at det ble en lang dag. Etter å ha gått i mange timer kom vi til et juv som var så bratt at det ikke gikk ann å gå ned. Vi måtte snu og gå opp i hoggormgras og falne bjørketrær. Det var et utfordring både for kropp og sinn. Vi kom oss endelig ned fra fjellet og endte opp i Nesflaten ved Suldalsvannet. Vi bestemte oss for å slå leir der fordi vi hadde ikke krefter igjen til å gå til Blæskestadmoen. Vi stoppet en bil som fortalte oss om et fint sted å sette opp teltet like ved et oppvarmet basseng som tilhørte Hydro. Det var en flott nyklippet plen like ved vatnet som var helt magisk å komme frem til. Vi slo opp lavuen og tok nok et bad som denne gangen var mye kaldere. Siden dette var i veldig siviliserte områder tok vi enkel middag av Real Turmat. Vi koste oss igjen i stolene og drakk en liten øl og en skvett vin. Kjartan slo av en prat med ei badevakt som var veldig hyggelig. Hun skulle renske badebassenget.
Klokken nærmet seg og vi krøp ned i soveposene og falt kjapt i søvn. Det var veldig deilig å ligge på mykt nyklippet gras og vi sov helt til kl.09:00 dagen etterpå.

Dag3: Øyvind ringte til sin kollega som bodde i Nesflaten, og spurte om ikke vi kunne få en liten haik langs hovedveien inn til hvor stien fortsatte. Mannen var Torstein som stilte opp med både bil og godt humør. Han foralte oss om Nesflaten og kraftverket. Han jobbet som selvstendig næringsdrivende og hadde mye oppdrag mot kraftverket.
Vi gikk totalt 3 timer den dagen og endte opp på Blæskestadmoen opp på fjellet. Kroppen var utrolig sliten etter to langer dager over fjellet og det ble etter mye diskusjon bestemt at vi ble på Blæskestadmoen for så å gå videre til Hovden dagen etter.
Dahlseng og Vebjørn lagde god pasta rett og alt ble spist opp. Til dessert ble det servert deilig frukt suppe.

Dag4: Det gjorde godt å få sovet en natt i en skikkelig seng. Formen føltes bra ut og vi la ut på turens siste etappe som var på 10 timer til hovden. Vi stod opp kl 05.15 / 05.30 for å lage frokost og vaske ut av hytten. Kl 07:00 var vi klare og la av gårde.
Det gikk utrolig fort, etter 5 timer hadde vi gått skikkelig på og tok en fortjent pause med kaffi og faktisk et lite bad i et kjølig vann.
Vi gikk videre og Dahlseng begynte å fikse varder langs stien.
Etter 9,5 timer var vi endelig fremme med Caravellen som vi hadde satt fra oss. Vi kastet av oss skoene og hoppet i bilen og kjørte avgårde for å handle og sjekke inn på hytten som ventet på oss.
Det er nok den lengste og hardeste turen vi har hatt sålangt. Men også den turen med fineste vær. Ikke en eneste dråpe regn under turen og mange av myrene var helt inntørket. Takk for denne gang.
mobile iconMobil webside